Comenzi: 0744-569-069 comanda@kegel8.ro

Comanda





Introduceti in casuta de mai jos rezultatul operatiei


 

Publicat pentru prima data in anul 1948 de catre Dr. Arnold Kegel,  exercitiul podelei pelvine, numit mai frecvent exercitiu Kegel, consta in contractarea si relaxarea de mai multe ori a muschilor podelei pelvine, numiti in limbajul cotidian „muschii Kegel”. Exista o multime de instrumente care vin in ajutorul acestor exercitii, multe dintre ele fiind ineficiente. Exercitiile sunt, de obicei, pentru reducerea incontinentei urinare, a incontinentei urinare dupa nasterea unui copil si pentru reducerea ejacularii premature la barbati, precum si pentru a avea erectii mai lungi si mai puternice.

 

Explicatie

Scopul acestor exercitii este de a imbunatati tonusul muscular prin intarirea muschilor pubococcigieni ai podelei pelvine. Miscarile Kegel reprezinta un exercitiu popular prescris pentru femeile gravide pentru a le pregati podeaua pelvina la tensiunile fiziologice ale etapelor ulterioare sarcinii si nasterii.

 

Este cunoscut faptul ca exercitiile Kegel sunt bune pentru tratarea prolapsului vaginal si prevenirea prolapsului uterin, la femei, si pentru tratarea durerii prostatei si a umflaturilor rezultate in urma hiperlaziei benigne de prostata (HPB) si prostatitei, la barbati.

 

Exercitiile Kegel pot fi benefice in tratarea incontinentei urinare atat la barbati, cat si la la femei. Exercitii Kegel pot creste, de asemenea, satisfactia sexuala si pot fi de ajutor in reducerea ejacularii precoce. Cele mai multe actiuni efectuate de muschii Kegel includ tinerea urinei si evitarea defecatiei. Reproducerea acestui tip de actiune musculara pot fortifia muschii Kegel. Actiunea de incetinire sau oprire a fluxului de urina poate fi folosit ca un test al tehnicii corecte a podelei pelvine, dar nu trebuie sa fie practicat ca un exercitiu regulat pentru a evita retentia urinara.

 

Dispozitive pelvine pentru tonifiere

Un dispozitiv de tonifiere pelvina (denumit generic dispozitiv Kegel, toner al podelei pelvine,  toner al muschilor podelei pelvine) este un dispozitiv medical sau pseudo-medical conceput pentru a ajuta femeile sa-si lucreze muschii podelei pelvine si sa-si imbunatateasca tonusul muscular al muschilor pubococcigieni sau muschilor vaginali.

 

Dispozitivul original pentru tonifierea podelei pelvine a fost inventat de catre Arnold Kegel pentru a facilita masurarea rezistentei musculare a muschilor pubococcigieni in stare de odihna sau in mod activ, fiind denumit uneori ca toner Kegel. Aparatul a fost o combinatie de baloane si tuburi de cauciuc care au masurat presiunea folosind o coloana de apa. Acesta nu a fost nici usor de utilizat, nici portabil.

 

In ultima parte a secolului 20, o serie de dispozitive medicale si pseudo-medicale au fost create si lansate pe piata. Unele dintre acestea sunt utilizate intr-un cadru medical, dar cele mai multe sunt concepute pentru femei pentru a fi folosite in intimitatea propriei case.

 

Dispozitivele pelvine pentru tonifiere se incadreaza in mai multe categorii:

 

- haltere, greutati vaginale sau conuri concepute pentru a fi introduse in vagin. Actiunea de fixare activa/pasiva a dispozitivului intern ar trebuie sa imbunateasca tonusul muscular. Dispozitivele sunt realizate dintr-un otel inoxidabil masiv neted, lucios, de forma cilindrica, cu o umflatura rotunjita la fiecare capat. Acestea cantaresc, de obicei, o jumatate de kilogram (454g) si masoara aproximativ 17 cm in lungime, cu un diametru de 2,5 cm la cea mai mare parte.  Fiind fabricate dintr-un otel inoxidabil, dispozitivele vaginale sunt neporoase si pot fi sterse cu o carpa umezita cu sapun delicat si apa.

 

Dispozitiv vaginal Energie

 

- sau dispozitivele TENS care administreaza curent electric printr-o sonda interna. Curentul stimuleaza muschii adiacenti sa se contracte.

 

Dispozitiv de electrostimulare Kegel

 

- Bilele de rezistenta din cauciuc cu indicatori. Aceste dispozitive ofera o rezistenta impotriva careia se realizeaza un efort prin contractia muschilor pelvini. Un avantaj al dispozitivelor bile de cauciuc este faptul ca acestea ofera un feedback vizual (prin intermediul unui indicator), afisand cat de multa presiune este aplicata.

 

 

- Dispozitive vaginale progresive pentru rezistenta cu arcuri. Acestea ofera un biofeedback ca muschii sunt antrenati muschii corecti si sunt capabile de a indeplini principiile fundamentale ale unui regim de exercitii, prin aplicarea unei rezistente variabile si progresive pentru a maximiza efortul exercitiului.

 

 

 

 

Realizand periodic exercitii Kegel ar trebui sa obtineti rezulatate tangibile (cum ar fi scurgeri de urina mai putin frecvente) intr-un termen de aproximativ 8 pana la 12 saptamani. Pentru unele femei, imbunatatirea ar putea fi dramatica.

 

 

 

Un studiu clinic a concluzionat faptul ca dispozitivul pelvin a fost la fel de eficient ca si un tratament standard facut de UK NHS unde pacientii sunt supravegheati de un specialist pentru incontinenta urinara printr-o consiliere a fiecarui pacient in parte pe o perioada de 3 luni. Raportul, de asemenea, a remarcat faptul ca dispozitivul poate contribui la depasirea principalelor deficiente asociate cu exercitiile muschilor podelei pelvine, cu formarea profesionala insuficienta, lipsa de incredere a pacientului si putina respectare a exercitiilor recomandate.

 

 

 

Punctele cheie constatate de cercetare sunt urmatoarele:

 

- aparatul da „incredere femeilor care si-au contractat in mod corect muschii podelei pelvine, iar acest lucru poate fi o incurajare utila atunci cand o femeie incepe un regim de exercitii pelvine”;

 

- biofeedback –ul dat de dispozitiv „poate fi deosebit de util pentru a-i demonstra unei femei ca efectueaza in mod corespunzator exercitii Kegel”;

 

- dispozitivul este deosebit de relevant pentru acele femei „care nu consulta medicul lor si doresc sa pastreze confidentialitatea cu privire la simptomul de incontinenta urinara”;

 

Un dispozitiv pentru realizarea exercitiilor vaginale este singura forma de dispozitiv pelvin de tonifiere disponibil pentru femeile care prezinta simptome de incontinenta urinara sau slabiciune a podelei pelvine.

 

Beneficii pentru femei

Factori cum ar fi sarcina, nasterea, imbatranirea, excesul de greutate si interventiile chirurgicale abdominale, cum ar fi cezariana, conduc adesea la slabirea muschilor pelvini. Acest lucru poate fi evaluat fie prin examinarea digitala a presiunii vaginale. Exercitiile Kegel sunt utile in redobandirea rezistentei musculare pelvine.

 

Incontinenta urinara

Slabirea muschilor podelei pelvine poate avea consecinte precum incontinenta urinara care poate fi tratata prin consolidarea terapeutica a acestor muschi. O meta-analiza a studiilor realizate de Cochrane Collaboration a concluzionat ca antrenarea muschilor podelei pelvine poate fi inclusa in prima linie a programelor de gestionare pentru femeile care sufera de incontinenta urinara de stres, urgenta sau mixta.

 

Prolapsul pelvin

Exercitiile sunt, de asemenea, adesea folosite pentru a preveni prolapsul organelor pelvine. O meta-analiza a studiilor realizate de Cochrane Collaboration a concluzionat ca exista dovezi care indica efectele pozitive asupra simptomelor si gravitatii prolapsului pelvin rezultate in urma folosirii unui dispozitiv de tonifiere a podelei pelvine.

 

Functia sexuala

In 1952, Dr. Kegel a publicat un raport in care a afirmat ca femeile care realizeaza exercitiile sale ajung mai usor si mai frecvent la orgasm, precum si faptul ca orgasmele sunt mult mai intense: „s-a constatat ca multe femei sufera de aceasta disfunctie a muschilor pubococcigieni si se plang de lipsa senzatiilor in timpul actului sexual. In aceste cazuri, aprecierea sexuala poate fi marita prin restabilirea functiilor muschilor pubococcigieni.”

 

La treizeci de ani dupa publicarea articolului Dr. Kegel, terapeutul in sexologie Bryce Britton a scris o carte intitulata „Muschii dragostei”, cu numele publicatiei de „Ghidul de intensificare a placerii sexuale a fiecarei femei”. In aceasta carte exista detalii cu privire la efectele exacte ale muschilor pubococcigieni asupra orgasmului, avantajele unui planseu pelvin puternic fiind bine conturate.

 

Beneficii pentru barbati

Desi sunt cel mai frecvent utilizate de catre femei, barbatii pot, de asemenea, sa foloseasca exercitiile Kegel. Exercitiile Kegel sunt folosite pentru intarirea muschilor pubococcigieni si a altor muschi ai diafragmei pelvine. Aceste exercitii ii pot ajuta pe barbati sa obtina erectii puternice, sa-si mentina soldurile sanatoase si sa-si mentina un control mai mare asupra ejacularii. Obiectivul poate fi similar cu cel al exercitiului realizat de catre femeile cu podeaua pelvina slabita si anume cresterea controlului asupra vezicii urinare, a intestinului si a functiei sexuale.

 

Functia sexuala

Programele Kegel pot oferi barbatilor erectii mai puternice. Cercetarea publicata in 2005 la emisiunea BJU International, a aratat ca exercitiile pelvine ar putea ajuta la restabilirea functiei erectile la barbatii care sufera de disfunctie erectila. De asemenea, se constata beneficiile semnificative pentru problema de ejaculare precoce prin detinerea unui control asupra muschilor pelvini. La barbati, exercitiile Kegel ridica in sus testiculele si intaresc muschiul cremaster, precum si pe cei ai sfincterului anal, de vreme ce anusul este zona cea mai contractata cand se realizeaza un exercitiu Kegel. Acest lucru se datoreaza faptului ca muschiul pubococcigian incepe in jurul anusului si se intinde pana la sfincterul urinar.

 

CONTINUA
Catalog

Nu aveți nici un produs în coș