Incontinența de stres
Incontinența urinară de stres apare atunci când musculatura pelviană și țesutul dimprejur sunt slăbite. Mușchiul pelvian și sfincterul se contractă, iar vezica și uretra se închid. Urinarea involuntară devine astfel posibilă.
Deși, afectează mai mult de 1 din 3 femei (se estimează că 10 milioane de femei din Marea Britanie suferă de această problemă), incontinența urinară de stres rămâne încă un subiect tabu în zilele noastre. Din acest motiv, cifra reală despre numărul femeilor care suferă de această afecțiune poate fi mult mai mare – este nevoie în medie de 5 ani ca o femeie să vorbească despre acest lucru și să ceară ajutorul specialistului.
Incontinența de stres este o afecțiune care poate fi tratată cu succes. Există o gamă variată de opțiuni de tratament.
Cauzele incontinenței urinare
- Nașterea pe cale naturală – nașterea dificilă poate afecta elasticitatea structurilor musculare din regiunea pelvină.
- Vârsta înaintată și menopauza – din cauza modificărilor hormonale mușchii, ligamentele și țesuturi de legatură care susțin organele pelvine numai sunt la fel de ʺelasticeʺ ca în trecut.
- Obezitatea – dacă sunteți supraponderală, sunteți de două ori mai susceptibilă să suferiți de incontinența de stres. Astfel, femeile cu greutate corporală mare au presiunea abdominală crescută și au sanse mai mari de a face prolaps de organe pelvine.
- Medicamentele – unele medicamente pot produce incontinența de stres.
- Fumatul – tusea cronică asociată cu fumatul poate cauza sau accelera prolapsul de organe pelvine. Se recomandă renunțarea la fumat pentru a preveni posibilitatea iritării vezicii urinare și apariției riscului de cancer de vezică urinară.
Care sunt opțiunile de tratament cu privire la incontinența de stres?
- Exercițiile Kegel – exercițiile Kegel vă pot ajuta să vă întăriți mușchii planșeului pelvin care susțin organele vitale (uretra, vezica urinară și rectul), oferindu-vă un control mai mare.
- Pesarele vaginale – sunt dispozitive din plastic, care indroduse în vagin au rolul de a susține vezica urinară, uterul și vaginul.
- Tratament medicamentos – unele medicamente pot trata incontinența de stres. Anticolinergicele au rolul de a opri contracțiile vezicii urinare. Cu toate acestea, pot exista efecte secundare ale acestor medicamente, cum ar fi senzație de gură uscată, oboseală și vedere încetoșată.
- Intervenția chirurgicală – este recomandată numai după ce exercițiile musculare sau alte tipuri de tratamente nu au avut niciun rezultat.
- Bandeleta pentru incontinență (TVT) – este introdusă sub uretră, având rolul de a o susține.
Incontinența urinară de stres este un semn că mușchii dvs. sunt slăbiți și numai sunt capabili să vă susțină vezica urinară. Organismul vă atenționează că trebuie să vă întăriți musculatura și nu trebuie să ignorați această problemă, iar produsele Kegel8 vă pot fi de mare ajutor.
Alegeți un produs din gama Kegel8 Pelvic Toner pentru a va recăpăta controlul asupra vezicii urinare.
Tu ai încercat exercițiile Kegel?